Eucalyptus

Oj vad vi gillar denna! Finns i olika bladstorlekar, former och sorter. Gemensamt för alla är att dom doftar gott, gillar hett vatten och är fina även som torkade.

Nejlika/Dianthus

En riktig favorit hos oss på Bunchery! Fina färger, olika toner,lång hållbarhet och fina stjälkar.

Brudslöja/ Gypsophila

Varmt vatten, diagonalt snitt och en ren vas= ett långt liv tillsammans med klassikern Brudslöja.

Montbretzia

En höstvän som trivs i ljummet vatten. En annan favorit är montbretzian efter blomning, med bären/frukten på. Riktigt fin i vas tillsammans med hortensia till exempel-och tålig!

Protea

Här finns en mängd olika fina sorter att välja på när det är säsong- Protea har en ved-artad stjälk och gillar bäst riktigt varmt vatten.

Rävsvans/ Amaranthus

Höstens skönhet som gillar varmare vatten och ett diagonalt snitt med kniv. Finns i grönt och i rost-ton. Lurviga finns också!

Stjärnflocka/ Astrandsia

Stjärnflocka trivs bäst i ljummet vatten skuren med ett diagonalt snitt med kniv- i en ren vas.

Kronärtskocka/ Cynara

Just våra kronärtskockor tycker vi nog att ni njuta av i vas bara, inget bra att äta tror vi. Ge ett diagonalt snitt med kniv och sätt i ljummet vatten så får du njuta av en otroligt vacker lila färg.

Solros/ Helianthus

Solrosen står längst om du gör ett diagonalt långt snitt, plockar bort stora, gröna blad sätter den i ljummet vatten. Är stjälken tjock/vedartad gäller varmt vatten.

Dahlia

Dahlia, vår dahlia. Ta väl hand om primadonnan och du får njuta utav en av höstens finaste primörer, tycker vi. Ett försiktigt snitt med kniv, i kallt/ljummet vatten och en skinande ren vas.

Hortensia/ Hydrangea

En av hösten riktiga darlings är ju såklart hortensia. Här gäller det att skala av ganska mycket blad, ge ett långt snitt med kniv och sätta i mycket och varmt vatten. Är stjälken mycket hård/vedartad så kör på med hett vatten. Framförallt hösthortensian brukar bli fin att torka - tänk i så fall på att inte ha den i direkt solljus, då den kan tappa lite färg.

Tistel/ Eryngium

En av Buncherys storsäljare, en tålig kompis som står länge, kan dyka upp i blått och vit/grön. Ljummet vatten, diagonalt snitt och ner i rendiskad vas.

Solboll/ Craspedia

En fin gul kyss- tålig som skam och med härlig färg. ljummet vatten, snitt och i vas- finfin att torka är den också, då helst ståendes utan vatten.

Gerbera/ Germini

En riktig klassiker som vill ha ett kort diagonalt snitt och kallt vattens vasen. Finns i en mängd olika färger.

Astillbe

En sommarblomma som trivs i varmt vatten med ett långt diagonalt snitt. anings känslig varelse men oj så fin!

Lilja/ Lillium

Här håller vi ordning på de liljor som finns med doft och de som är utan. Gillar samma saker oavsett - snitt med kniv i kallt vatten. Som alltid tar man bort alla blad som skulle hamnat i vattnet.

Chrysantemum

Höstens primör, finns i otaliga färger. Bollkrysantemum och santini är varianter av krysantemum, gillar ganska varmt vatten och så klart ett diagonalt snitt med en kniv.

Pion

Alltså, en av de riktiga favoriterna, säsongen är försommaren. Här gäller det att plocka bort ganska mycket blad för att kraften ska gå upp till knoppen, se till att vasen är riktigt ren, skära ett diagonalt snitt och placera primadonnorna i ljummet vatten. Är knoppen hårt sluten- öka vattentemperaturen en aning.